Voor Wie?

PCEcad helpt bij het design van elektrische EPLAN-schema’s en de automatisatie van EPLAN-workflows.

Wij werken voor kleine en grote bedrijven in uiteenlopende technische sectoren:

  • Machinebouw

  • Kastenbouw

  • Procesinstallaties

  • Industriële automatisatie

  • Energie, olie en gas

  • Chemie

  • Pharma

Hoe wij klanten helpen

De vragen van onze klanten zijn heel divers. Hieronder vind je enkele typische redenen waarom bedrijven een beroep doen op onze EPLAN-specialisten.

1. Design van nieuwe elektrische installatie voor groot chemisch bedrijf

Een gevestigd bedrijf uit de petrochemische sector is van plan om haar elektrische installaties te vernieuwen en uit te breiden. Ze doen een beroep op PCEcad om het design van de nieuwe installaties uit te tekenen.

Tegelijkertijd vragen ze om de AutoCAD-schema’s van hun bestaande installatie om te zetten naar EPLAN-tekeningen. We gaan ter plaatse om bijkomende gegevens zoals kabeltypes en artikelnummers te noteren. Door deze essentiële informatie mee op te nemen in de EPLAN-schema’s, kunnen de installateurs nadien meteen aan het werk.

2. EPLAN-training voor nieuwe werknemers

Een opstartend machinebouwbedrijf wil haar nieuwe medewerkers zo snel mogelijk wegwijs maken in EPLAN. We organiseren voor hen een praktische EPLAN-training op maat in verschillende fases. We leggen hen ook uit hoe ze de koppeling kunnen maken met EPLAN Pro Panel om sneller en efficiënter te werken. De key users krijgen een aparte sessie waarin ze leren om macro’s te integreren, stamgegevens te beheren en aan gestandaardiseerde engineering te doen.

3. Optimalisatie van workflow bij elektrofabrikant

Een elektrofabrikant contacteert PCEcad omdat ze hun elektrisch design- en ontwikkelingsproces willen optimaliseren. Het uittekenen en opleveren van nieuwe projecten duurt steeds erg lang.

Na een analyse, stelt PCEcad vast dat de meeste vertraging te wijten is aan een gebrekkig artikelbeheer. Veel van de artikelgegevens in EPLAN komen niet overeen met de gegevens in het magazijn, waardoor er telkens veel tijd verloren gaat tussen het tekenwerk en de oplevering. We helpen hen om de artikelgegevens doorheen heel de keten te standaardiseren.

Daarnaast stellen we in EPLAN enkele deelschema’s op die de medewerkers snel en eenvoudig kunnen integreren in toekomstige EPLAN-tekeningen. Zo verloopt het design- en ontwerpproces een stuk efficiënter en raken meer projecten af in minder tijd.

4. EPLAN-specialist snel ter plaatse

Een bedrijf met meer dan 25 jaar ervaring in bordenbouw belt ons in paniek op. Ze hebben net een grote bestelling binnen, maar hun EPLAN-tekenaar is onverwacht ziek gevallen. Hierdoor kunnen ze niet opleveren voor de gevraagde deadline. Na een korte analyse van het gevraagde profiel, zorgen wij snel voor een EPLAN-specialist met ervaring in de sector. Die gaat meteen aan het werk en levert alle nodige elektrische schema’s foutloos op. Zo worden de elektrische borden perfect voor de deadline opgeleverd.